FE Bording A/S overtaer 40% af aktierne i Jysk Formular Print A/S

30. juni, 2008

FE Bording A/S køber med virkning fra 30/6 2008 40% af aktiekapitalen i Jysk Formular Print A/S – en grafisk produktionsvirksomhed med unikke kompetencer inden for blandt andet højvolumen digitaltryk. Jysk Formular Print har en teknologisk formåen, der er alle konkurrenter på det grafiske område i Europa overlegen, og virksomheden med 33 medarbejdere i Auning på Djursland er flere gange blevet kåret som ’gazelle-virksomhed’ af Børsen.

Jysk Formular Print producerer bl.a. avancerede Direct Mail-løsninger, inklusive 4+4 farver, Smart Mail, firefarvet rulle-digitaltryk mm. Virksomheden har investeret i den nyeste teknologi og skaber førende, individualiserede løsninger inden for Direct Mail ved at kombinere viden om højvolumen offset med moderne databaseintegration samt adresse- og indholdsstyring til højvolumen, firefavet digitaltryk. Eksempelvis kan en ordre på 900.000 stk. 24-siders brochurer adresseres med individuelle tilbud og billeder til den enkelte modtager. Denne kombination af kompetencer inden for offset og digitaltryk er helt unik i Europa.

Jysk Formular Print har en række eksisterende kunder i ind- og udland, som virksomheden fortsat vil betjene. De eksisterende aktionærer i Jysk Formular Print – inklusive ledende medarbejdere – beholder de resterende aktier i virksomheden.

Jysk Formular Print indgår allerede i dag i Bordings store netværk af samarbejdspartnere og leverandører, og det er forventningen, at det øgede samarbejde virksomhederne imellem vil skabe gensidigt udbytte af teknologi samt omsætning gennem Bordings store og veletablerede salgsorganisation. Jysk Formular Print forventer således ekspansion fra det nye samarbejde med Bording-koncernen.

Opkøbet forventes at bidrage med ca. 1 mio. kr. til Bordings resultat efter skat i andet halvår 2008 – et beløb, der dog ikke ændrer Bordings forventninger til årets resultat på 20-25 mio. kr. før skat og værdiregulering af aktier. Som et resultat af samarbejdet med Jysk Formular Print forventes resultatet og dermed Bordings resultatandel at vokse i de kommende år.

Ifølge aftale mellem parterne oplyses købesummen ikke.

Med venlig hilsen

F.E. Bording A/S Hans Therp Adm. direktør

Kontakt: Adm. direktør Hans Therp, tlf. 70 11 50 11, og Olaf Busk, tlf: 86 48 36 00.